Call centar: 011/ 267 27 17

Kurs: 120,00 din

Call centar: 011/ 267 27 17

Kurs: 120,00 din

BLOG

BLOG STRANA

 

Kako Teletek Electronics unapređuje bezbednost sa sistemom za automatsku dojavu požara

Inovacije u sistemima za automatsku dojavu požara

U današnjem dinamičnom svetu, gde se tehnologija neprestano razvija, bezbednost je postala imperativ za svaku organizaciju. Teletek Electronics, vodeći brend u oblasti sigurnosnih sistema, predstavlja svoj najnoviji proizvod - NATRON, bežični sistem za automatsku dojavu požara koji postavlja nove standarde u prevenciji i reagovanju na požar.

Pročitaj više

09/05/2024 - MS Security System

 

Otključavanje Efikasnosti: Evolucija Pametnih Sistema za Dom i Automatizacije Zgrada

Smart Home sistemi

Koncepti "pametnih domova" i "automatizacije zgrada" postaju sveprisutni, obećavajući nam efikasniji, sigurniji i udobniji životni prostor. Iako ovi pojmovi mogu zvučati futuristički, u stvarnosti su već postali deo naše svakodnevnice.

Pročitaj više

17/01/2024 - MS Security System

 

Oplemenite svoj dom uz Smart Home sisteme: Sveobuhvatni vodič

Smart Home sistemi - oplemenite svoj dom

Dobrodošli u svet Smart Home sistema, gde se tehnologija besprekorno integriše sa vašim životnim prostorom. U ovom blog postu istražićemo prednosti vlasništva nad Smart Home sistemom, detaljno ćemo se baviti tri najpopularnija scenarija Smart Home automatizacije, razmotriti zašto je nadogradnja vašeg doma na Smart sistem mudar izbor i odrediti najbolje vreme za prihvatanje kućne automatike kao novog životnog stila.

Pročitaj više

30/09/2023 - MS Security System

 

Pametni sistemi za parkiranje - prednosti upravljanja parking prostorom

Pametni sistemi za parkiranje

Dok gradovi nastavljaju da rastu i saobraćajna zagušenja postaju sveprisutna briga, inovativna rešenja nastaju kako bi se suočili sa izazovima upravljanja parkiranjem. Jedno od takvih rešenja koje je privuklo značajnu pažnju je oblast pametnih sistema za parkiranje.

Pročitaj više

16/08/2023 - MS Security System

 

Sigurnosna zaštita elektrana -  ima li prostora za napredak?

Blog tekst na temu - tehnička zaštita Elektrana

Možete li zamisliti svet bez struje? Danas sigurno ne. Uz mobilne telefone, tablete i računare od kojih smo zavisni, kako na poslu tako i kod kuće, i pametne kuće koje nam svakodnevni život čine neuporedivo lakšim - imamo utisak da bi se sve srušilo ako bi došlo do dužeg prekida napajanja električnom energijom.

Pročitaj više

19/07/2023 - MS Security System

 

Važan zadatak za sigurnosne sisteme - održavanje bezbednosti u rudnicima

Blog tekst - Bezbednost u rudnicima

Rudarenje bitkoina i drugih kriptovaluta trenutno je aktuelna tema. Međutim, klasično rudarenje, najčešće duboko ispod površine zemlje, i dalje je osnovni ekonomski pokretač. Rad u rudniku je i dan danas, pored nezanemarljivog tehnološkog napretka, asocijacija za mukotrpan fizički posao, koji zahteva i izuzetnu mentalnu snagu.

Pročitaj više

01/06/2023 - MS Security System

 

Neispravan rad protivprovalnog sistema - reagujte na vreme!

Neispravan rad protivprovalnog sistema

Bitno je pronaći idealno rešenje, koje savršeno prati vaše potrebe, želje, ali i raspoloživi budžet. Međutim, redovan remont ugrađenih komponenti je podjednako važan koliko i odabir vrhunske opreme i profesionalna ugradnja iste. Redovan remont će vam omogućiti da potencijalne probleme u radu sigurnosnog sistema otkrijete blagovremeno – pre nego što vam zadaju glavobolju i jak udarac po džepu.

Pročitaj više

16/03/2023 - MS Security System

 

Zašto je Dahua video nadzor isplativo rešenje za bezbednost

Blog tekst - Zašto je Dahua video nadzor isplativo rešenje za bezbednost

U današnjem svetu, bezbednost i sigurnost su postali glavni prioritet za preduzeća i organizacije svih veličina. Video nadzor je popularno rešenje za praćenje i snimanje aktivnosti u određenom prostoru iz bezbednosnih razloga.

Pročitaj više

21/02/2023 - MS Security System

 

Zašto sve više kompanija bira VSaaS opciju?

Blog tekst - zašto sve više kompanija bira opciju VSaaS

Poslovni uspeh koji dovodi do širenje poslovanja - san je svakog preduzetnika. Međutim, širenje biznisa na više poslovnica na različitim lokacijama, sa sobom donosi brojne izazove. Neki bi rekli da su to “slatke muke” uspešnog poslovanja, ali bi se pitanjem bezbednosti poslovnog prostora svakako trebalo dodatno i ozbiljno pozabaviti.

Pročitaj više

09/02/2023 - MS Security System

 

Bezbednost doma i poslovnog prostora - trendovi za 2023. godinu

Blog strana - bezbednost doma i poslovnog prostora

Početak godine je pravo vreme da se pozabavimo inovacijama i trendovima u svetu sistema tehničke zaštite koji će, po svemu sudeći, obeležiti narednih dvanaest meseci. Ono što odmah primećujemo jeste da se širi svest o važnosti ugradnje odgovarajućih sigurnosnih sistema u domove i poslovne prostore, te stručnjaci prognoziraju da će tržište sistema tehničke zaštite premašiti vrednost od 76 milijardi dolara do 2027. godine.

Pročitaj više

31/01/2023 - MS Security System

 

Daljinsko upravljanje sistemima - rešenje za savremenu poljoprivredu

Daljinsko upravljanje sigurnosnim sistemima u poljoprivredi

Krađa vredne opreme i stoke je u porastu, verovatno kao posledica jake ekonomske krize. S tim u vezi, poljoprivrednici sve više ulažu u tehničku zaštitu svojih poseda, što predstavlja poseban izazov za sigurnosne sisteme.

Pročitaj više

10/01/2023 - MS Security System

 

NVR ili VSaaS - kako napraviti pravi izbor?

Blog tekst - NVR ili VSaaS

Tehnologija NVR snimača podrazumeva da se materijal s kamera direktno prebacuje na snimač i tu i čuva. Poslednjih godina, na popularnosti sve više dobija VSaaS model koji, između ostalog, privlači korisnike nižim početnim troškovima instalacije, a podrazumeva pohranjivanje sadržaja na oblaku.

Pročitaj više

09/12/2022 - MS Security System

 

IIoT u službi unapređenja produktivnosti pametnih fabrika

Blog tekst na temu IIoT u službi unapređenja pametnih fabrika

U skorije vreme beležimo porast produktivnosti u proizvodnom sektoru pametnih fabrika. Takvi rezultati su posledica sve šire primene IIoT tehnologije (Industrial Internet of Things) i upotrebe oblaka (cloud) za pohranjivanje podataka.

Pročitaj više

21/11/2022 - MS Security System

 

Požar na radnom mestu - prevencija i detekcija kao prioriteti!

Blog tekst - požar na radnom mestu

Vatra - od pamtiveka jedan od najvećih ljudskih strahova. I s razlogom je tako: samo jedna varnica može pokrenuti vatrenu stihiju koja će u trenu progutati teško stečenu imovinu ili čak ugroziti ljudske živote. Međutim, strah od požara nije naša svakodnevna briga i uglavnom ga postajemo svesni tek kada smo suočeni s opasnom situacijom.

Pročitaj više

09/11/2022 - MS Security System

 

Sigurnosni sistemi u hotelima - noviteti, integracije i vrhunska zaštita

Blog strana - Sigurnosni sistemi u hotelima

Tehnička zaštita hotela predstavlja poseban izazov za svaki sigurnosni sistem. Za početak, ne postoje dva ista hotela - što znači da se i potrebe, želje i raspoloživi budžeti uvek razlikuju.

Pročitaj više

22/09/2022 - MS Security System

 

Sigurnost kampusa i studentskih domova - kontrola pristupa, video analitika i integracija

Blog strana - Sigurnost kampusa i studentskih domova

Pred tehničkom zaštitom kampusa su brojni izazovi, a jedan od najvećih je svakako veliki prostor na kojem se kampus prostire i na kojem se nalaze različite infrastrukture: učionice, laboratorije snabdevene skupom (i ponekad opasnom) opremom i hemikalijama, menze, parkovi, sportski tereni…

Pročitaj više

07/09/2022 - MS Security System

 

Pametni gradovi budućnosti - video analitika na visini zadatka

Blog strana - Pametni gradovi budućnosti

O konceptu pametnog grada se manje govori, ali je potpuno jasna ideja: od grada koji je ispunjen pametnim kućama u pametnim kvartovima, očekujemo da primenjuje najsavremeniju tehnologiju u prevenciji i saniranju mogućih problema.

Pročitaj više

10/08/2022 - MS Security System

 

Zašto je 2022. godina ključna za razvoj pametnih kuća?

Blog tekst - 2022. godina ključna za razvoj pametnih kuća

Pola godine je za nama i sada već sa sigurnošću možemo tvrditi da su se prognoze stručnjaka obistinile i da je 2022. godina ključna za razvoj pametnih kuća. Posledice pandemije osetili smo u brojnim sferama života i gotovo da nema grane industrije koja nije bila pogođena ovim neočekivanim zdravstvenim problemom.

Pročitaj više

22/07/2022 - MS Security System

 

Pametni sistemi video nadzora - sigurnost gledališta, arena, stadiona

Blog strana - Pametni sistemi video nadzora

Bezbednost posetilaca uvek mora biti prioritet. Međutim, veliki prostori poput gledališta, arena i stadiona, kroz koje godišnje prođe i više miliona posetilaca, predstavljaju pravi izazov za sisteme video nadzora i fizičko obezbeđenje.

Pročitaj više

15/06/2022 - MS Security System

 

Sigurnosni sistemi: istorija, evolucija i budućnost

Blog tekst - kratka istorija sigurnosnih sistema

Želja da zaštitimo svoj dom i naše najbliže datira još od samih začetaka ljudske vrste. Čovek je vrlo rano shvatio da mora da čuva ono do čega mu je stalo i što je stekao jer, u suprotnom, posledice mogu biti pogubne. Prve “sigurnosne sisteme” uočavamo još 390. godine pre nove ere, kada su guske korišćene kao veran alarm protiv uljeza.

Pročitaj više

20/05/2022 - MS Security System

 

AIoT - budućnost na dohvat ruke

Blog strana - AIoT - buducnost na dohvat ruke

Poslednje decenije smo svedoci vrtoglavog razvoja IoT (Internet of Things) uređaja u svim sferama života. Reč je o različitim senzorima, aparatima, monitorima i sličnim uređajima, koji imaju sposobnost da se povežu na internet, ali i da međusobno komuniciraju i razmenjuju ogromnu količinu informacija. Prednosti hiper-konekcije ogledaju se u olakšanoj komunikaciji, ali i u poptuno automatizovanoj kontroli uređaja, što garantuje uštedu vremena i novca.

Pročitaj više

25/04/2022 - MS Security System

 

Pozicioniranje kamera za video nadzor - saveti za preduzeća

Blog tekst na temu - kako pozicionirati kamere za video nadzor

Iako veoma važan, kvalitet nabavljene opreme nije jedini bitan faktor prilikom ulaganja u sistem tehničke zaštite. Podjednako je važno strateško pozicioniranje kamera, a ne smemo zaboraviti ni na profesionalnu ugradnju.

Pročitaj više

20/03/2022 - MS Security System

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našem sajtu.

Klikom na dugme Prihvatam prihvatate korišćenje kolačića.