Teletek alarmna centrala Eclipse 8+

Eclipse 8 +– alarmna centrala; EN50131 GRADE 2; 3 particija, 8 zona + 8 preko zonskog proširenja

Teletek Alarmna Centrala Eclipse 16

Eclipse 16 – alarmna centrala; EN50131 GRADE 2 usklađenost, 3 particije-16 zona

Teletek Alarmna Centrala Eclipse 32

Eclipse 32 – alarmna centrala; EN50131 GRADE 2; 8 particija, 32 zone

Teletek Eclipse 99 Alarmna centrala

Teletek Eclipse 99 Eclipse 99 - alarmna centrala

Teletek Modul Eclipse WL

Bežicni Ekspander modul za Eclipse 16 i 32 panela

Teletek Sifrator Eclipse LED16A

Eclipse LED16A daljinska tastatura kompaktnog dizajna

Teletek Sifrator Eclipse LED32

Eclipse LED32 daljinska tastatura; Podrška za osam particija i 32 zona indikacije

Teletek Sifrator Eclipse LED32 PR

Eclipse LED32 daljinska tastatura sa ugraðenim citacem proxi kartica za brzo naoružavanje / razoružavanje sistema bez unosa korisnicke šifre.

Teletek Sifrator Eclipse LCD32

Teletek Eclipse LCD32 Eclipse LCD32 daljinska tastatura

Teletek Sifrator Eclipse LCD32 S

Eclipse LCD32 S daljinska tastatura sa tasterima na dodir

Teletek Sifrator Eclipse LCD32 PR

Eclipse LCD32 je LCD tastatura sa tekstualnim ekranom za detaljne informacije o zonama, problemima i vrsti naoružanja. Ona je deo sistema alarma iz Eclipse serije. Tastatura pruža 1 ulaznu zonu i 1 PGM izlaz. LCD32 je pogodan za inženjersko programiranje i svakodnevno upravljanje korisnika za sve panele koji su deo Eclipse serije.

Teletek Proxy citac Eclipse PR

Eclipse PR je proximity citac kartica koji se koristi kod Eclipse serija alarmnih centrala.

Teletek Eclipse EXP8 Modul proširenja

Teletek Eclipse EXP8 Raširitelj modul za 8 zona

Alarmni sistemi

Alarmni sistemi (protivprovalni sistemi) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat. Alarmni sistem se sastoji od grupe senzora koji služe za detekciju štetnih događaja, kao što su: obijanje vrata, lom stakla, kretanje u štićenom prostoru, pojava požara, curenje gasa, izlivanje vode i druge aktivnosti.

Alarmni sistemi su koncipirani da svojim detektorima štite prostor, da u štićenom prostoru otkriju svaku neželjenu aktivnost, da alarmiraju sistem putem vrlo glasnih sirena i / ili da pošalju izveštaj o alarmu telefonom, ili putem interneta.

Odabir alarmnog sistema se vrši prema veličini objekta, kao i prema mnogim drugim kriterijumima koje određuje sama konfiguracija objekta i želje korisnika sistema. Moderni alarmni sistemi se kontrolišu pomoću tastature ili šifratora, unošenjem lozinke, dok se napredniji sistemi mogu kontrolisati i pomoću mobilnog telefona ili kodiranih kartica.

 

Kome se isplati ugradnja alarmnog sistema?

Svakome se isplati ugradnja alarmnog sistema u objektu u kojem živi, stvara ili se u njemu samo odmara. Čak i za najskromnije prostore malih površina postoje adekvatni i vrlo pristupačni alarmni sistemi koji svakako koštaju manje nego šteta koja nastane pri jednoj prosečnoj provali, čak i pod uslovom da ništa nije otuđeno, tj. računajući samo štetu na provaljenim vratima, ili prozoru.

Alarmni sistem je jedino pravo i bazično osiguranje od provale. Dobra brava, protivprovalna vrata, senzorski reflektori, roletne na prozorima, pa čak i rešetke, samo su dobra i poželjna nadogradnja na alarmni protivprovalni sistem, ali nikako i dovoljna zaštita.

 

Žičani ili bežični alarmni sistem?

Ukoliko počinjete sa radovima na nekom objektu preporuka je da se odabere žičani alarmni sistem jer u kranjem računu, pod takvim uslovima, sistem bi trebalo da bude jeftiniji od 10% do 15% (nije uvek slučaj). Oprema za žičane sisteme je jeftinija (ali je skuplja instalacija), detektori sistema nemaju baterije i napajaju se sa jednog centralnog mesta.

Ukoliko želite alarmni sistem u objektu koji je već preveden nameni naša preporuka je uvek bežični alarmni sistem i to iz više razloga:

 Instalacija je veoma čista (minimum bušenja zidova), veoma brza (samim tim i jeftinija) i ne utiče na izgled vašeg enterijera
 Sistem se može veoma lako proširivati i nadograđivati
 Kod izmena u enterijeru možete veoma lako premestiti element sistema bez potrebe za prepravkom instalacije
 Čak i ako se selite možete demontirati i poneti Vaš sistem sa Vama
 Današnji bežični alarmni sistemi ispunjavaju najstrožije norme u smislu pouzdanosti i bezbednosti i nadmašuju mnoge standardne žičane sisteme