Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17; 065/267-27-17

Kurs: 120,00 din

Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17

Kurs: 120,00 din

Blog strana - pitanja o video nadzoru

 Da li vam je potreban Video nadzor?

 

Naše dnevne aktivnosti su u najvećoj meri povezane sa trenutnim prioritetima. Životne okolnosti i naše želje i potrebe, određuju osnovne prioritete. U početku smo fokusirani na sopstveni rast i sticanje imovine, dalje nastavljamo sa ličnim razvojem i zaštitom stečene imovine. Kako se menjaju životne okolnosti, menja se i pogled na svet - svet koji smo sami kreirali i onaj koji nas okružuje. Posedstvo u koje smo uložili svoje vreme i novac, uvek želimo da držimo na oku. Stoga, u sezoni godišnjih odmora, na tron liste prioriteta iskače nadzor nepokretne imovine.

 

Vaš ulazak u svet video nadzora, kupovine opreme za video nadzor, softvera i izbor kompanije kojoj ćete podariti svoje poverenje, trebalo bi da bude jednostavan i efikasan. Ipak, ne pokušavajte da ubrzate proces. Koraci koje preduzimate na samom početku, u velikoj meri određuju krajnji rezultat. Trenutak kada prihvatite da je video nadzor vaša ulaznica za odmor i putovanje bez stresa, je trenutak kada bi trebalo da uradite svoj domaći zadatak.

 

Za početak je vrlo važno da prvo sebi postavite pitanje i utvrdite koji tačno prostor želite da pokrijete nadzornim sistemom. Važno je da utvrdite da li želite da nadzorne kamere pokrivaju i enterijer i eksterijer, da li želite da imate uvid i u dešavanja u okućnici i pomoćnim objektima. Utvrdite i koliko je važno da kamere za video nadzor imaju i IR opciju, što znači da ćete moći sve aktivnosti i promene da ispratite i kada je napolju mračno. Izbor opreme za video nadzor je ključan korak, mada ne i jedina bitna stavka kvalitetnog video nadzora.

 

Kada odredite kakvu pokrivnu moć želite da ima vaša oprema za video nadzor, o daljim opcijama po pitanju tehničkih mogućnosti opreme, možete se raspitati prilikom sklapanja ugovora. Svakako je od velike pomoći i da posetite sajt kompanije kojoj ste podarili svoje poverenje, jer dobijate uvid u krucijalne informacije. Ako želite da saznate dodatne detalje o opremi za koju ste zainteresovani, stručnom licu ćete lakše objasniti svoje želje, ako se pozovete na navode sa sajta.

 

Odgovore na pitanja vezana za samu opremu za video nadzor, odabir vrste i definisanje broja video kamera, utvrđivanje dodatnih performansi, instalaciju, softver, kao i formulisanje cene, dobićete od stručnog lica. Nije neophodno da vi sami postanete ekspert za video nadzor, da biste dobili optimalnu opremu i usluge za svoje potrebe, ali je vrlo bitno da se informišete o samoj kompaniji.

 

Naime, od 2017. godine, na snazi je novi Zakon o privatnom obezbeđenju. Privatno obezbeđenje, u smislu ovog zakona, obuhvata pružanje usluga, odnosno vršenje poslova zaštite lica, imovine i poslovanja fizičkom i tehničkom zaštitom, kada ti poslovi nisu u isključivoj nadležnosti državnih organa. Prema ovom zakonu, kompanije koje pružaju privatno obezbeđenje moraju da poseduju određene licence. Licenca, u ovom slučaju, podrazumeva rešenje kojim se pravnim licima i preduzetnicima koji ispunjavaju propisane uslove, dozvoljava obavljanje delatnosti privatnog obezbeđenja.

 

Isto važi i za zaposlenike u kompanijama koje se bave privatnim obezbeđenjem. Zaposleni moraju da imaju licence izdate od strane MUP-a. Licenca za fizička lica podrazumeva rešenje kojim se fizičkim licima koja ispunjavaju propisane uslove, dozvoljava vršenje poslova privatnog obezbeđenja ili vršenje poslova redarske službe.

 

Oglušenje na ovaj zakon rezultira vrlo visokim kaznama. Sve kompanije koje se bave poslom koji uključuje privatno obezbeđenje, moraju da poseduju licence, jer u suprotnom posluju ilegalno. Ako dajete svoje poverenje i novac određenoj kompaniji, na mestu je da postavite i pitanja koja vas zanimaju. Na samom razgovoru, a pre sklapanja ugovora, pokrenite pitanje licenci. Kompanije koje čisto posluju i nemaju šta da skrivaju, neće se libiti odgovora na pitanje koje se tiče legalnosti svog poslovanja.

 

Uzajamno poverenje gradi se otvorenom komunikacijom. Sve nejasnoće i nepravilnosti mogu da izazovu probleme, koje se jednostavno mogu izbeći. Legalnost poslovanja nije podatak kojim bi kompanija trebalo da se hvali, nego osobina koja bi u biznis svetu već trebalo da se podrazumeva. Mi smo otvoreni za sva vaša pitanja i spremni smo za otvorenu i čistu komunikaciju.

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našem sajtu.

Klikom na dugme Prihvatam prihvatate korišćenje kolačića.